Čokoládové muffiny s Crème fraiche / Schokomuffins mit Crème fraiche

12:15:00


Taky milujete čokoládu tak, že byste se v ní nejraději vykoupali? V tom případě je pro vás tento dezert ten pravý. :-)Pokud držíte dietu, tak na ní jednoduše na pár dní zapomeňte a dejte si do nosu - žijeme jen jednou. 

Můj úžasný přítel, který mi v kuchyni moc rád pomáhá (a to nejraději ochutnáváním :-)), domů přinesl pravou francouzskou čokoládu. Koupil ji od šéfky kavárny,ve které pracuje. Jelikož jsou tyto muffiny nejlepší z kvalitní čokolády, bylo jasné, že jsem je hned musela upéct.

Do těsta se přidává Crème fraiche, díky němuž jsou muffiny krásně vláčné a čokoláda se i po upečení roztéká. Za recept děkuji Meg v kuchyni, která mě přivedla na perfektní nápad - místo klasických muffinových košíčků jsem nastříhala bílý pečící papír. Nejen, že to na pohled vypadá dobře, ale muffiny se na pečící papír nelepí. 

A aby toho nebylo málo, příprava netrvá dlouho, takže pospíchejte do obchodu pro nějakou dobrou čokoládu a s chutí do toho!


Ingredience:


250g                 hladké mouky
20g                   kakaa
2                        lžičky prášku do pečiva
1                         lžička jedlé sody
200g                 kvalitní  čokolády dle chuti (já použila 100g hořké a 100g  mléčné čokoládu)
2                        kelímky Crème fraiche 
2                        vejce 
90g                    třtinového cukru
85g                    rozpuštěného másla


Recept:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Následně nastříhejte bílý pečící papír na malé čtverce stejné velikosti jako je muffinová forma. Všechnu čokoládu nakrájejte na kostičky. Samozřejmě můžete použít malé čokoládové pecičky na muffiny. Bohužel však neobsahují moc kvalitní čokoládu a proto si raději dám tu práci a čokoládu si sama nakrájím.

Hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu prosijte do větší mísy. V jiné menší míse prošlehejte vajíčka a přimíchejte metličkou Crème fraiche. Postupně přisypejte cukr a vlijte vychladlé rozpuštěné máslo.

Obě směsy pořádně promíchejte a přidejte nasekanou čokoládu. 
Plech na muffiny vymažte máslem, které muffinům také dodá potřebnou vlhkost, a vyložte ho nastříhaným pečícím papírem. Těsto naplňte do formiček nejlépe pomocí dvou velkých lžic, těsto je totiž nepříjemně lepivé. :-)

Muffiny dejte do rozehřáté trouby na 20 až 30 minut. Jelikož musí být hotové muffiny vláčné a tudíž navlhlé, není zrovna jednoduché poznat, kdy jsou hotové. Když do jednoho z muffinů píchnete špejlí, musí se na ní nalepit lehce navlhlé drobečky. Upečené muffiny můžete jíst klidně ještě teplé, rozteklá  čokoláda se vám bude krásně rozplývat  na jazyku. :-)

Vidíte, jak je to jednoduché? Tak šup na to. :-D

Tipy a triky:

* Pokud neseženete Crème fraiche, můžete ho nahradit zakysanou smetanou. Já používám Crème fraiche z Aldi - s tím je úspěch zaručen. :-)
  
  

Liebt ihr Schokolade auch so sehr wie ich? In dem Fall ist für euch dieses Dessert das Richtige. :-)Falls ihr gerade eine Diät hält, dann macht euch für paar Tage eine Pause und genießt diese Köstlichkeit - wir leben doch nur einmal.

Mein perfekter Freund, der mir in der Küche gerne hilft (am liebsten kostet er jedoch :-)) hat eine echte französische Schokolade nach Hause mitgebracht. Er hat sie von seiner Chefin des Cafés, wo er arbeitet, gekauft. Da diese Muffins am besten mit einer qualitativ hochwertigen Schokolade schmecken, war es klar, dass ich sie sofort backen musste.


Der Teig besteht unter Anderem aus Crème fraiche, wodurch die Muffins schön weich sind und die Schokolade auch nach dem Backen flüssig ist. Für das Rezept bedanke ich mich bei Meg v kuchyni, die mich auf eine perfekte Idee gebracht hat - anstatt von klassischen Mufffinspapierformen habe ich aus weißem Backpapier kleine Stücke rausgeschnitten. Der Vorteil liegt darin, dass es nicht nur optisch schön aussieht und die Muffins kleben nicht an dem Backpapier. 



Und damit es nicht zu wenig wird: die Zubereitung dauert gar nicht lange, also besorgt euch schnell eine gute Schokolade und los gehts!
    

Zutaten

250g                Mehl

20g                  Kakao
1/2                   Päckchen Backpulver
1/4    TL          Natron
200g                qualitativ hochwertigen Schokolade (Ich habe 100g Bitter- und 100g
                          Vollmilchschokolade benutzt)
2                       Becher Crème fraiche
2                       Eier
90                     Zucker
85g                   aufgelöste Butter



Rezept:

Zuerst Backofen auf 180 Grad vorheizen. Dann den weißen Backpapier in kleine quadratische Stücke, die der Größe der Muffinform entsprechen, aufschneiden. Mehl mit Kakao, Backpuver und Natron in eine größere Schüssel sieben. In einer kleineren Schüssel die Eier kurz schlagen und anschließend mit der Crème fraiche mit einem Schneebesen mischen. Schrittweise Zucker dazugeben und ausgekühlte Butter zugießen. 


Beide Mischungen richtig zusammen vermengen und kleine Stücke der Schokolade dazugeben. Das Blech mit Butter, durch die die Muffins schön fluffig werden, einfetten und mit geschnittenem Backpapier belegen. Mit Teig füllen - dazu am besten zwei Löffel benutzen, da der Teig unangenehm klebt. :-)


Muffins in dem vorgeheizten Backofen für 20 bis 30 Minuten backen lassen. Dadurch, dass die Muffins weich und feucht sein müssen, ist es nicht einfach zu erkennnen, wann sie fertiggebacken sind. Sticht mit einem Holzstäbchen in einen Muffin. Falls am Stäbchen nach dem Herausziehen leicht feuchte Krümmel haften, ist es fertig. Fertiggebackene Muffins könnt ihr auch warm essen und sich die flüssige Schokolade an der Zunge zergehen lassen.

Seht ihr, wie einfach es ist? Dann los gehts. :-D

Tipps und Tricks

  
*   Falls ihr keinen Crème fraiche verwenden könnt, könnt ihr es mit
    saueren Sahne ersetzen. Ich benutze Crème fraiche aus Aldi 
   -  damit ist der Erfolg sicher. :-)








You Might Also Like

0 Kommentare

Popular Posts

Twitter Feed

Like my on Facebook

Subscribe